SLUIT ✕
CONTACT
Dankuwel voor uw bericht, we beantwoorden dit zo spoedig mogelijk ...

Dankuwel! Uw bericht is ontvangen.

Helaas, er ging iets mis bij het verzenden!

Tandarts Heusden

Behandelingen

Mankeert er iets aan uw gebit? Vindt u dat het mooier kan?
Wij hebben alles in huis om u te helpen.

De ene behandeling is de andere niet. Er zijn tal van behandelingen mogelijk. Maar wat is nu het beste voor uw gebit en mond? Een ding is zeker: we hebben alles in huis om u te helpen. Ook al zijn dat alleen maar antwoorden op uw vragen.

Voorzieningen

Om u topkwaliteit te kunnen bieden, zijn onze behandelkamers uitgerust met de modernste apparatuur. Hierdoor kunnen we steeds meer zelf doen in plaats van uitbesteden aan collegae buiten de praktijk. Dat scheelt tijd en geld!

Neem onze TRIOS mondscanner. Hiermee kunnen wij uw gebit drie dimensionaal scannen. Deze ‘digitale afdruk’ kan vervolgens geprint worden met een 3D-printer. Deze kunststof modellen gebruiken we om bijvoorbeeld knarsplaatjes te maken of onderdelen van een beugel.
Maar ook kronen en bruggen maken we steeds vaker zelf met onze hypermoderne 3D-zirkoniumfrees en afbakapparatuur, hierdoor kunnen wij de kosten voor uw behandeling lager houden. Dankzij het regelmatig scannen van uw gebit met de TRIOS scanner, kunnen we goed in de gaten houden of er dingen veranderen. We kunnen zien of er afwijkingen ontstaan of dat er bijvoorbeeld slijtage optreedt.
De 3D tandheelkunde maakt behandelingen goedkoper en op termijn sneller.

Laser
Een ander voorbeeld van onze geavanceerde apparatuur is de laser die wij gebruiken voor kleine chirurgische ingrepen zoals tandvleescorrecties. De voordelen hiervan zijn: grotere precisie, minder bloedverlies en een snellere, mooiere genezing. En wat ook fijn is: hechtingen zijn hiermee overbodig geworden.

Hieronder staan de meest voorkomende behandelingen op een rij. Staat de informatie die u zoekt hier niet bij klik dan op onderstaande button: misschien vindt u het onderwerp op de website van het Ivoren Kruis ...

Klik hier voor meer informatie van het Ivoren Kruis

Om wachttijden zoveel mogelijk te voorkomen, behandelen wij alleen op afspraak.

mondhygiëne

Een gezond gebit begint bij gezond tandvlees.

Lees hier verder ...
periodieke controles

Door regelmatig bij ons langs te komen voor gebitscontrole, signaleren we eventuele tandproblemen voordat het erger wordt.

Lees hier verder ...
beugels

Een regelmatig gebit is mooi, gezond en functioneel.

Lees hier verder ...
kronen en bruggen

Wanneer tanden of kiezen missen, zeer zwak, verkleurd of slecht gevormd zijn, dan kan een kroon of brug een uitkomst zijn.

Lees hier verder ...
implantaten / chirurgie

Tandarts Heusden verzorgt ook implantaten en andere kleine chirurgische ingrepen, zoals het verwijderen van lastige tanden of kiezen.

Lees hier verder ...
wortelkanaal behandeling

Oh nee! De schrik van menig mens. Daar is echter helemaal geen reden voor.

Lees hier verder ...
vullingen

Heeft u een gaatje? Wilt u uw oude grijze amalgaam-vullingen vervangen door composiet vullingen?

Lees hier verder ...
bleken

Het gebit is een belangrijk deel van ons uiterlijk en ons zelfvertrouwen. Wanneer onze tanden verkleurd zijn, maakt ons dat onzeker.

Lees hier verder ...
esthetiek

Uw gebit bepaalt ook uw uiterlijk. Wanneer tanden en kiezen scheef of ver naar voren staan, dan is dat te zien.

Lees hier verder ...
mondhygiëne

Uw mond blijft beter gezond als u uw gebit goed schoonhoudt.

Lees hier verder ...
periodieke controles

Doel van de periodieke controle is preventie en vroegtijdige opsporing van potentiële problemen.

Lees hier verder ...
beugels

Aan onze praktijk is een tandarts voor orthodontie verbonden.

Lees hier verder ...
kronen en bruggen

Met goed passende kronen of bruggen kunnen we missende tanden vervangen.

Lees hier verder ...
implantaten / chirurgie

Voor implantaten en kleine chirurgische ingrepen, kunt u gewoon bij ons terecht.

Lees hier verder ...
wortelkanaal behandeling

Een ontsteking in een tand of kies schaadt uw gezondheid.

Lees hier verder ...
vullingen

Soms ontstaan er gaatjes in uw tanden of kiezen.

Lees hier verder ...
bleken

Tanden die in de loop der jaren verkleurd zijn, kun je laten bleken.

Lees hier verder ...

Het verfraaien van het gebit is belangrijk voor je uiterlijk en uitstraling.

estetHiek
Lees hier verder ...

Het Ivoren Kruis heeft veel informatie over mondgezondheid op de website staan, klik op de button om dit op uw gemak te lezen ...

Patiënt worden?
Samen gaan we voor een stralende lach! Wanneer u op de button hiernaast klikt, verschijnt een inschrijfformulier dat u kunt downloaden en invullen. Wanneer u dit vervolgens naar het aangegeven mailadres stuurt, nemen wij snel contact met u op!

Let op! Wilt u het hele gezin inschrijven, vul dan voor alle gezinsleden apart een formulier in.

Mondhygiëne

Een leven lang een gezonde, frisse mond. Wie wil dat niet? Door goed te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen, kun je je mondgezondheid zelf positief beïnvloeden. De mondhygiënist, dé professional op het gebied van preventieve mondzorg, kan een extra belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van jouw mondgezondheid (gebit, tandvlees en mondhygiëne)!

Regelmatig onderhoud
Ieder gebit kan te maken krijgen met tandsteen of aanslag. Ook gevoelige tandhalzen en teruggetrokken of bloedend, ontstoken tandvlees zijn veelvoorkomende ongemakken. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het verstandig om al vanaf jonge leeftijd regelmatig een mondhygiënist te bezoeken. Iedereen kan rechtstreeks bij de mondhygiënist terecht. Ook als je gaatjes (cariës) hebt of last hebt van een slechte adem, kan de mondhygiënist uitkomst bieden. Deze ‘aandoeningen’ betekenen lang niet altijd dat er sprake is van een slecht gebit. Maar het is wel belangrijk dat de mondhygiënist ze behandelt om erger te voorkomen. Of liever nog, dat je samen met de mondhygiënist de aandoeningen voor bent met regelmatig onderhoud. Preventieve mondzorg dus.

Wat doet de mondhygiënist?
De mondhygiënist richt zich primair op het voorkomen van tandvleesaandoeningen en gaatjes in tanden en kiezen door:

  • je mondsituatie in kaart te brengen, tandheelkundige afwijkingen te screenen en een passend behandelplan op te stellen;
  • voorlichting en instructies te geven over gebitsverzorging, zoals tandenpoetsen en het gebruik van tandenstokers, ragers en mondspoelmiddelen;
  • plaque, tandsteen en aanslag te verwijderen en worteloppervlakken glad te maken, zo nodig met behulp van verdoving;
  • gebitsbeschermende middelen aan te brengen, zoals fluoride;
  • gebitsafdrukken te maken, bacterieel onderzoek te doen en in opdracht van de tandarts röntgenfoto’s te maken;
  • uitgebreide voorlichting te geven over het ontstaan van gaatjes, tandvleesaandoeningen en het effect van voedingsgewoonten, roken en afwijkend mondgedrag zoals duimen op het gebit;
  • een ‘laklaag’ aan te brengen op tanden en kiezen en vullingen te polijsten;
  • kleine gaatjes te vullen, in opdracht van de tandarts;
  • samen met jou te bepalen hoe je je hele leven lang een gezonde, schone mond kunt hebben en houden.

Periodieke controles

De periodieke controle is een onderzoek naar de gezondheid van uw gebit door de tandarts. Dit doen we bij voorkeur elk half jaar, zodat problemen kunnen worden voorkomen of op tijd worden gesignaleerd.

Tijdens de controle onderzoekt de tandarts uw gebit op problemen aan uw tanden en kiezen, tandvlees, slijmvliezen en kauwstelsel.

Voor een goede controle is het regelmatig maken van röntgenfoto’s belangrijk, hierdoor worden niet-zichtbare zaken zoals ontstekingen en cariës op moeilijke plekken tijdig ontdekt.

De periodieke controle is niet verplicht. U kunt ervoor kiezen om alleen bij klachten (of onregelmatig) te komen. Wij raden dit af, omdat problemen daarmee veel meer tijd hebben om ongemerkt groter (en duurder) te worden. Denk bijvoorbeeld aan tandbederf en parodontitis. Deze zijn schadelijk voor uw gebit, kunnen pijn gaan veroorzaken en uiteindelijk zelfs leiden tot het verliezen van tanden of kiezen.

Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering voor 100% verzekerd voor deze behandeling. Bij volwassenen zit deze behandeling niet in het basispakket. Wel kunnen zij hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Afhankelijk van de polis en verzekeraar wordt de behandeling dan volledig of voor een deel vergoed.

Er wordt direct na behandeling een nieuwe afspraak gemaakt voor een volgende controle over een half jaar ter voorkoming van tandheelkundige problemen. Tandarts Heusden combineert de controle afspraken zoveel mogelijk met uw bezoek aan de mondhygiëniste, zodat u voor twee afspraken slechts één keer hoeft te komen.

Beugels - orthodontie

Aan onze praktijk is een tandarts voor orthodontie verbonden. Ook voor het reguleren van uw gebit kunt u dus bij ons terecht.

Wij plaatsen beugels volgens de moderne insignia-techniek. Daarbij berekent een computer de bewegingen die elke tand in de kaak moet maken om het mooiste eindresultaat te bereiken. De beugel (plaatjes en draadjes) wordt vervolgens op maat gemaakt zodat die precies op die bewegingen is afgestemd.

Met de insignia-techniek duurt een behandeling gemiddeld 20 tot 25% korter. Daardoor zijn de totale kosten (beugel aanmeten en plaatsen plus controles) uiteindelijk vergelijkbaar met die van een reguliere beugelbehandeling.

Zenuw- of wortelkanaalbehandeling

Hoort u ook wel eens gruwelverhalen over de zenuwkanaalbehandeling? Wees gerust: deze behandeling gebeurt bijna altijd onder plaatselijke verdoving. De meeste patiënten voelen er nauwelijks wat van.

Elke tand en kies heeft een binnenste van levend materiaal met eigen zenuwen. Dat binnenste kan ontstoken raken. Zo’n ontsteking kan een forse, vaak kloppende pijn veroorzaken. Maar soms verkleurt de tand of kies alleen, zonder dat u verder iets voelt.

Een ontsteking in een tand of kies schaadt uw gezondheid. Niet alleen kunt u een tand of kies verliezen, ook uw weerstand neemt erdoor af. En verminderde weerstand maakt u weer vatbaar voor andere ziektes. Kortom: heeft u zo’n ontsteking, blijf er dan niet mee rondlopen. Om grotere schade aan uw gebit te voorkomen is  een zenuw- of wortelkanaalbehandeling noodzakelijk.

Bij een zenuw- of wortelkanaalbehandeling pakken we de ontstekingshaard in de tand aan, maken de binnenruimte goed schoon en verwijderen de zenuw. Als de pulpaholte en de wortelkanalen schoon zijn, worden de kanalen gevuld en wordt de tand of kies met een vulling afgesloten.

Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering verzekerd voor een wortelkanaalbehandeling. Bij volwassenen zit deze behandeling niet in het basispakket. Wel kunnen zij hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Afhankelijk van de polis en zorgverzekeraar wordt de behandeling dan (meestal deels) vergoed.

Vullingen

Soms ontstaan er gaatjes in uw tanden of kiezen, of is er een deel afgebroken. Als daar niets aan gebeurt, kunt u pijn krijgen en op den duur zelfs een tand of kies helemaal verliezen. Een oude vulling kan gaan lekken en dezelfde problemen veroorzaken.Wij vullen gaatjes in uw gebit volgens de nieuwste technieken en met de nieuwste materialen. Al onze vullingen zijn wit en dus vrijwel onzichtbaar.Wij nemen alle tijd voor u en als u dat wilt, zorgen we voor plaatselijke verdoving.Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering verzekerd voor vullingen. Bij volwassenen zit deze behandeling niet in het basispakket. Wel kunnen zij hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Afhankelijk van de polis en zorgverzekeraar wordt de behandeling dan (meestal deels) vergoed.

Bleken

Tanden en kiezen zijn opgebouwd uit tandbeen en glazuur. Vooral de kleur en de dikte van het tandbeen zijn bepalend voor de kleur van de tand of kies. De oorspronkelijke kleur is erfelijk bepaald, maar ook voeding en mondverzorging spelen een rol. De kleur van tanden en kiezen is dan ook bij iedereen verschillend. In de meeste gevallen kunnen tanden en kiezen (tijdelijk) witter gemaakt worden met een bleekbehandeling.

Tanden worden donkerder doordat kleurstoffen uit voedingsmiddelen vanuit de tandplak (het wit-gelige laagje met bacteriën op tanden en kiezen) in het glazuur dringen. Ook roken is een oorzaak van verkleuringen. Bovendien worden tanden donkerder naarmate u ouder wordt. De vorming van tandbeen gaat namelijk altijd door, waardoor de laag geel-kleurig tandbeen dikker wordt. De glazuurlaag wordt juist dunner door slijtage. Ook kunnen op den duur barsten in het glazuur komen. Hierdoor dringen kleurstoffen uit voedingsmiddelen nog makkelijker in de tand of kies.

Bleken is medisch gezien niet nodig, maar kan esthetisch gezien wel wenselijk zijn: mooie witte tanden zijn populair en het aanbod aan artikelen die witte tanden beloven is enorm. Overweegt u een bleekbehandeling? Kies dan voor een veilige en verantwoorde manier. Bleek uw tanden altijd onder begeleiding van uw tandarts of mondhygiënist.

Onveilige bleekprocessen kunnen schade aanbrengen aan uw gebit en mond.Als de verkleuringen van uw tanden en kiezen egaal en niet te ernstig zijn, is bleken een oplossing indien u wittere tanden wenst. Laat uw tandarts wel eerst kijken naar de huidige kleur van uw gebit en wat de oorzaak van de verkleuringen is. Tevens stelt hij dan vast of uw tanden gezond zijn, of ze vrij van gaatjes zijn en of uw vullingen niet lekken. Tot slot onderzoekt hij of medicijnen de oorzaak van de verkleuringen zijn.

Bleken kan (tijdelijke) gevoeligheid voor koude en warmte veroorzaken. Dit is onschuldig en verdwijnt meestal na een paar dagen.
Na de bleekbehandelingen (met uitzondering van inwendig bleken) kunt u het beste twee dagen geen dranken zoals koffie, thee en rode wijn nuttigen en niet roken.

Afhankelijk van de behandelmethode en uw gebitssituatie kunt u verwachten dat uw tanden en kiezen 1 tot 6 tinten witter worden.

Bleekbehandelingen worden zelden vergoed door de zorgverzekeraar.

Kronen en bruggen

Kronen
Een kroon is het zichtbare deel van een tand of kies. Wanneer een kroon beschadigd is, kan de tandarts deze vervangen door een
kunstkroon: een kapje van metaal en/of porselein dat over een afgeslepen tand of kies geplaatst wordt. Een kroon is bedoeld als duurzame restauratie, wanneer vullen niet meer mogelijk is.

Soms ontstaat er een barstje in een tand of kies of dreigt er een stuk af te breken. Een kroon biedt dan uitkomst. Hij vervangt de losgeraakte delen en voorkomt dat de tand of kies helemaal afbreekt.

Een kroon is noodzakelijk wanneer het niet mogelijk is om een tand of kies met een vulling te herstellen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij vergevorderd tandbederf (cariës), bij een groot breekrisico van een maximaal gevulde tand of kies, of bij een ernstige beschadiging. Ook na een wortelkanaalbehandeling is een kroon vaak noodzakelijk om de tand of kies te behouden in verband met een groter risico op breuk.

Eerst slijpt de tandarts een deel van de tand of kies af. Dit gebeurt onder verdoving, zodat u hier geen pijn van ondervindt. Vervolgens maakt de tandarts een afdruk van uw kaak (of het gedeelte met de afgeslepen tand of kies). Daarna maakt een tandtechnicus de kroon op maat.
Ondertussen krijgt u een tijdelijke kroon, waarmee u gewoon kunt eten (maar vermijd hard en plakkerig voedsel). Tot slot plaatst de tandarts de definitieve kroon en zet deze goed vast met een speciaal daarvoor bestemd cement.

Bruggen
Een brug bestaat uit één of meerdere kunsttanden of kunstkiezen en één of meerdere kronen. Mocht een tand of kies verloren gaan of afbreken, dan kan een brug nodig zijn. Een brug bestaat uit een aantal met elkaar verbonden kronen. We zetten de brug vast op de tanden naast het ‘gat’.

Een brug kan nodig zijn om beter te kunnen kauwen, voor een beter esthetisch effect of om te voorkomen dat tanden en kiezen scheef gaan staan doordat ze te veel ruimte hebben om te groeien.
Eerst worden de tanden en/of kiezen afgeslepen. Dit gebeurt onder verdoving, zodat u hier geen pijn van ondervindt. Vervolgens maakt de tandarts een afdruk van de geslepen tanden of kiezen en de open ruimte. Daarna maakt een tandtechnicus een passende brug.

Ondertussen krijgt u een tijdelijke brug van kunststof, waarmee u gewoon kunt eten (maar vermijd hard en plakkerig voedsel). Tot slot plaatst de tandarts de definitieve brug en zet deze goed vast met een speciaal daarvoor bestemd cement.

De behandeling verloopt in stappen. Hiervoor zijn twee of drie bezoeken aan de tandarts nodig. De kroon of brug wordt niet direct in uw mond gemaakt, maar in ons tandtechnisch laboratorium.

Na plaatsing van de kroon of brug kan een tand of kies tijdelijk wat gevoelig zijn. U kunt wel gewoon eten, drinken en poetsen. Zorg ervoor dat u de kroon of brug de eerste 24 uur niet maximaal belast.

Een kroon of brug gaat in principe jaren mee. Poetsen blijft heel belangrijk, want ook een tand of kies die voorzien is van een kroon of brug blijft gevoelig voor tandbederf.

Zonder een kroon loopt u het risico dat de tand of kies verloren gaat. Er zijn dus geen alternatieven voor een kroon. In plaats van een brug kunt u de ontbrekende tanden of kiezen vervangen door een implantaat of een prothese.

De kosten van een kroon of brug zijn afhankelijk van het materiaal waarvan de kroon of brug gemaakt wordt, de moeilijkheidsgraad van de behandeling, de hoogte van de techniekkosten en of er voorbehandelingen noodzakelijk zijn. We maken graag een begroting voor u.

Bij volwassenen zitten kronen en bruggen niet in het basispakket. Wel kunnen zij hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Afhankelijk van de polis en zorgverzekeraar wordt de behandeling dan (meestal deels) vergoed.

Implantaten / chirurgie

Tanden en kiezen kunnen verloren gaan of afbreken. Dat kan komen door bijvoorbeeld een ontsteking, een barst of een ongelukkige botsing op het sportveld.

Zo’n ‘gat’ in uw gebit kunnen we oplossen met een implantaat. Dat is een kunstwortel van titanium die de natuurlijke tandwortel vervangt. Titanium wordt volledig door uw lichaam geaccepteerd. Op de kunstwortel plaatsen we dan een kunsttand. Implantaten zijn ook geschikt om een brug of zelfs een heel kunstgebit op vast te maken.

Bij een volgroeid kaakbot (vanaf ongeveer 21 jaar) kan in principe bij iedereen een implantaat worden geplaatst. Wel dient uw kaak aan enkele voorwaarden te voldoen. Zo moet er voldoende kaakbot zijn en moet het kaakbot gezond zijn. In sommige gevallen is het noodzakelijk om extra bot aan te brengen om meer houvast voor het implantaat te krijgen. Dit kan eigen bot zijn of kunstbot.

De implantoloog maakt een opening in het tandvlees en vervolgens een gaatje in het onderliggende kaakbot. Daarna wordt het implantaat in het kaakbot geplaatst en wordt het tandvlees in principe gehecht. Na enkele maanden kan de behandeling dan worden voltooid. De eerste dagen na de behandeling kunt u het implantaat het beste zoveel mogelijk ontzien, bijvoorbeeld door zacht voedsel te eten.

Na de behandeling kan er tijdelijk enige zwelling en/of verkleuring van de slijmvliezen, wang en lippen optreden. Tandarts Heusden schrijft u meestal medicijnen tegen de napijn voor. Bij overmatige bloeding, pijn, huiduitslag of een andere reden tot ongerustheid kunt u contact met ons opnemen.

Een goede mondhygiëne is na de behandeling extra belangrijk. Roken en bovenmatig alcoholgebruik hebben een zeer nadelige invloed op het succes van de behandeling. Plak en tandsteen op de implantaten, de kroon, de brug en het kunstgebit kunnen bovendien ontstekingen veroorzaken, die weer kunnen leiden tot verlies van bot en daarmee verlies van het implantaat zelf. Een mondhygiënist licht u daarom goed voor over een goede reiniging van het implantaat en de rest van uw mond.

De kosten van een implantaatbehandeling zijn afhankelijk van het materiaal waarvan het implantaat gemaakt wordt, de moeilijkheidsgraad van de behandeling, het aantal implantaten dat geplaatst wordt, wat er op het implantaat geplaatst wordt (een kroon, brug of kunstgebit) en of er voorbehandelingen nodig zijn. We maken graag een begroting voor u.

Of een implantaatbehandeling vergoed wordt door uw zorgverzekeraar is afhankelijk van uw polis, uw gebitssituatie en de omvang van de behandeling. In sommige gevallen kunt u vergoeding ontvangen vanuit de basis zorgverzekering, in sommige gevallen vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Wilt u meer weten over implantaten of kleine chirurgische ingrepen, vraag het ons gerust.

Tandarts Pooters heeft ruim tien jaar ervaring binnen kaakchirurgische afdelingen van ziekenhuizen en een gespecialiseerde kliniek. Toine is inmiddels geregistreerd implantoloog bij de NVOI. Tot dit register wordt je alleen toegelaten als je een bepaalde kwaliteit van behandelen kunt waarborgen en tevens voldoende patiënten behandelt om de bekwaamheid te behouden.

Voor implantaten en andere kleine chirurgische ingrepen, zoals het verwijderen van lastige tanden of kiezen, kunt u dus gewoon bij ons terecht. Alleen in uitzonderingsgevallen verwijzen we door naar een kaakchirurg.

Esthetiek

Vindt u uw gebit niet mooi of schaamt u zich er zelfs voor? Ook dan kunnen we u helpen.

Er zijn verschillende manieren om het uiterlijk van uw gebit te verbeteren:
• tanden bleken
• oude ‘zwarte’ vullingen door witte vervangen
• schildjes van porselein (facings)
• kronen
• bruggen
• beugels
• protheses
• implantaten
• Digital Smile Design

In een persoonlijk gesprek nemen we met u de mogelijkheden door. Met moderne beeldtechnieken (Digital Smile Design) kunnen we u meteen laten zien hoe een bepaalde behandeling voor u uitpakt: een sneak preview van uw nieuwe glimlach.

We ontwerpen een lach voor u. Dit ontwerp kun u eerst “passen” in de mond en bekijken. U kunt zelf eventueel mee aanpassingen doen totdat u tevreden bent. Pas als we precies weten wat we bij u willen maken gaan we een behandeling uitvoeren.

Op deze wijze kunnen we voorspelbaar naar een eindresultaat werken waar u echt blij van wordt.

How high can cats jump?

Morbi quam odio, ultrices a libero sit amet, lacinia commodo quam. Curabitur sodales ornare ex, eu sodales elit venenatis non. Sed vitae placerat nisl. Proin congue euismod euismod. Quisque accumsan ut justo eu faucibus. Duis rutrum ex justo, id lacinia purus lobortis quis. Sed cursus sapien urna, nec laoreet libero gravida mattis.

Can my cat understand me?

Curabitur viverra pharetra dapibus. Maecenas commodo eleifend maximus.Morbi quam odio, ultrices a libero sit amet, lacinia commodo quam. Curabitur sodales ornare ex, eu sodales elit venenatis non. Sed vitae placerat nisl. Proin congue euismod euismod. Quisque accumsan ut justo eu faucibus. Duis rutrum ex justo, id lacinia purus lobortis quis. Sed cursus sapien urna, nec laoreet libero gravida mattis. Curabitur viverra pharetra dapibus. Maecenas commodo eleifend maximus.

Do cats make goods pets?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erPhasellus finibus lorem ex, non porttitor odio gravida a. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Ut ut facilisis arcu. Curabitur sit amet quam suscipit, placerat arcu eget, porttitor neque. Mauris in libero risus. Proin pretium iaculis odio nec fringilla.

Are cats carnivorous?

Duis rhoncus diam a aliquet blandit. In lobortis leo felis, eu vehicula purus imperdiet et. Nullam fermentum justo efficitur laoreet convallis. Maecenas non aliquet purus. Proin placerat lacus quis odio dignissim, quis aliquam augue porta.